Ana Sayfa  /    /  Türkiye daha türbana hazır değil...
  • Facebook da Paylaş
Türkiye daha türbana hazır değil...
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4061 okunma
AK Parti Milletvekili Mehmet Dülger, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda çıkışlarını sürdürdü. Dülger, Türkiye'nin eşi türbanlı bir Cumhurbaşkanına hazır olmadığını söyledi.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, 2007'nin Mayıs ayında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda sürpriz bir çıkış yaparak, Türkiye'nin eşi türbanlı bir Cumhurbaşkanına hazır olmadığını söyledi.

Dülger, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin tartışmaları kastederek, "Borsa oynar, ordudan bildiriler çıkar, üniversiteden bildiriler çıkar. Bunu en makul şekilde Türkiye'yi sıkıntıya sokmayacak şekilde aşmak lazım" dedi.

Milliyet'e konuşan Dülger, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 1.5 yıla kadar süre bulunduğunu, bu aşamada adaylarla ilgili yapılan tartışmanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e saygısızlık olduğunu söyledi. Bu tartışmanın CHP'nin ısrarıyla başladığını savunan Dülger, şunları kaydetti: "CHP'li arkadaşlarımız olup biten üzerine, iktidar icraatı üzerine birşey söyleyemediklerinden 5 yılda bir seçim olur mu diyorlar. Anayasa'da ne yazıyor, bir bakın. Bunu beğenmiyorsanız gelin değiştirelim. Efendim şimdiye kadar uygulanmadı diyorlar. Şimdiye kadar kimse yapamadığı için olmamış. Biz 5 sene kalacağız, istemiyorsanız buyrun sorun halk ne diyor."

"Türkiye'nin hassasiyetleri var"

Yeni Cumhurbaşkanını bu dönem görev yapan milletvekillerinin seçeceğini belirten Dülger, türbanlı eş tartışmalarını da şöyle değerlendirdi: "Ben Sayın Erdoğan'ın veya Sayın Emine Erdoğan'ın tercihiyle ilgili birşey söyleme hakkını kendimde bulamam. 'Cumhurbaşkanı'nın eşi türbansız olacak' diye bir yerde bir kayıt yok. Ama Türkiye'nin hassasiyetleri var. Türkiye'de bu çok ileri düzeyde tartışılıyor. Türkiye henüz bu kemale ermedi. Bu aşamada bunun olması zor. Mutlaka akıllarda belirli modeller var. Bu modellere göre oluşması lazım. Bunlar bizim önümüzü bir sis gibi karartıp yolumuzu kapatmamalıdır. Buraya seçilen insan da neticede 7 yıl oturup gidecektir. Bunu en makul şekilde aşmak lazım. Türkiye bütün bu boş lafları kenara bırakarak, üreten bir ülkeye sağlık normlarını yükseltmiş bir ülkeye, marka yaratan bir ülkeye doğru ilerlemeli."

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1