Ana Sayfa  /  SİYASET  /  Kamalak: Kudüs, zulme karşı bir direniştir!
  • Facebook da Paylaş
Kamalak: Kudüs, zulme karşı bir direniştir!
  • 19-07-2015
  • 0 yorum
  • 4291 okunma
Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz'ün ev sahipliği yaptığı programa Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Caferileri Zeynebi Hareketi Gençlik Platformu tarafından, Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde "Kudüs Günü" programı düzenledi.

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz'ün ev sahipliği yaptığı programa Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve vatandaşlar katıldı.

Kudüs'te savaşan Hizbullah liderleri anılarak İsrail'in protesto edildiği programda konuşan Selahattin Özgündüz, ramazan ayının son cumasının her yıl "Kudüs Günü" olarak ilan edildiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar açısından önemine değinen Özgündüz, "Mescid-i Aksa bu ümmetin ilk kıblesidir. Resul-u Ekrem'i Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürüp oradan gökyüzüne yücelttiği noktadır. Hiçbir sebep olmasa Resul-u Ekrem'in miraca yükselişinin Mescid-i Aksa'dan olması bile bizim oraya sahip çıkmamız, bizim orayı ümmetçe korumamız için yeterli sebeptir" diye konuştu.

"Kudüs ümmetçe içimizde kanayan yaradır. İsrail, Arapları öyle bir sindirdi ki yenilmez bir güç olarak tanındı. Emperyalizmin maşası olarak ümmetin başına bela edilen Arap liderleri İsrail'i yenilmez bir güç olarak kabul ettiler" diyen Özgündüz, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'e karşı mücadele eden bir tek Arap ülkesi, bir tek Arap lideri vardır, Esed. O, İsrail'e karşı dimdik durdu, direniş hareketinin arkasında durdu. Onun bedelini şimdi ödüyor. Bir de Suudları kınadı. Suudi Arabistan bu yüzden 'İlla Esed gitsin' diyor."

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Kudüs'ün önemine değindi. Kamalak, "Kudüs sadece bir şehir, bir mekan, mukaddes bir belde değildir. Kudüs bir davadır, sevdadır, zulme karşı bir direniştir. Arabı, Acemi, Sunnisi ve Şiisi ile hepimizin ortak paydasıdır" dedi.

Müslümanların hakim olduğu dönemde Filistin'de adalet, huzur olduğunu belirten Kamalak, "Ne zaman ki buralar Haçlı zihniyetinin eline geçti, huzurun yerini kargaşa, kardeşliğin yerini düşmanlık, adaletin yerini ise zulüm aldı" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, şöyle konuştu:

"Tarih boyunca ırkçı emperyalizm vahşet, İslam ise saadet getirmiştir. Irkçı emperyalizm büyük İsrail'i kurmak için çalışıyor. Her türlü savaşı, terörü mübah görüyor. Gözümüzün önünde 28 Müslüman ülkeyi kontrol altına almak için hedeflerine doğru yürüyorlar. Bugün Suriye'de, Filistin'de, Libya'da, Yemen'de yaşananlar bunun sonucudur. Bu kirli oyunu bozmamız lazım, bu kanlı gidişe dur dememiz lazım. Ya aklımızı başımıza toplayıp ümmet olarak bir araya geleceğiz ya da teker teker ezilip mahvolacağız. İslam alemi bir araya gelmek istiyorsa, kurtulmak istiyorsa, İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı, İslam ortak savunma birliğini, İslam ortak pazarını, İslam kültürel işbirliğini, islam ortak para birimini kurmak zorundayız."

Program, Lübnan'dan gelen "Firkat el-İsra" adlı grubun okuduğu marşlarla son buldu.

Etiketler : kamalak - kudüs - zulum -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1