Ana Sayfa  /  GÜNDEM  /  Kerkük'e Askeri Operasyon
  • Facebook da Paylaş
Kerkük'e Askeri Operasyon
  • 19-10-2017
  • 0 yorum
  • 4310 okunma
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi üyesi ve Irak meclisindeki Kerkük Milletvekili Ala Talabani, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin bölgede yaşanan son gelişmelerde önemli rolü olduğunu ifade etti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi üyesi ve  Irak meclisindeki  Kerkük  Milletvekili Ala Talabani,  İran  Devrim Muhafızları  Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin bölgede yaşanan son gelişmelerde önemli rolü olduğunu ifade etti.

Talabani,  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El-Hades kanalına verdiği demeçte, Süleymani'nin,  Celal Talabani'nin taziyesine katılmak için  Süleymaniyekentine geldiğini ve burada Talabani ailesi ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

İranlı komutanın, kent ziyaretinin gizli tutulmadığını ve herkesin haberdar olduğunu belirten Talabani, "Elbette görüşmeler sırasında meydana gelen son gelişmeler de ele alındı çünkü Kasım, bölgedeki gelişmelerde önemli bir role sahip. Kendisinin gerçekten olumlu bir rolü var ve tavsiyelerde bulunuyor." dedi.

Talabani, Süleymani'nin KYB ile yaptığı görüşmede "Kerkük'e yasaların dönmesi, anlaşmaya varılması, ne olduğu tam olarak bilinmeyen referandumdan vazgeçilmesi" konularının ele alındığını aktardı.

Etiketler : Kerkük'e - Askeri - Operasyon -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1