Ana Sayfa  /  GÜNDEM  /  Hamas'tan Trump'ın Özel Temsilcisi'ne Tepki
  • Facebook da Paylaş
Hamas'tan Trump'ın Özel Temsilcisi'ne Tepki
  • 19-10-2017
  • 0 yorum
  • 4296 okunma
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın uzlaşı anlaşmasının ardından "Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin şiddete son vermesi ve İsrail'i tanıması gerektiği" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi  Hamas,  ABD Başkanı  Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın uzlaşı anlaşmasının ardından " Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin şiddete son vermesi ve  İsrail'i tanıması gerektiği" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, Greenblatt'ın beyanatları için " İsrailyanlısı" ve "Filistin'in iç meselelerine açık müdahale" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, "Greenblatt tarafından ifade edilen  ABD'nin  İsrail yanlısı tutumu ve şantaj girişimleri,  Filistin'in iç meselelerine bariz bir müdahaledir ve  Filistinuzlaşı çarkına çomak sokmaktır.  Hamas, uzlaşı adımlarına ilişkin tüm addeleri uygulama yönündeki kararlılığını sürdürecek, bu süreci sabote etme ve bozma girişimlerine alet olmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Greenblatt,  ABD'nin  Kudüs Başkonsolosluğu tarafından bu sabah yayımlanan açıklamasında,  Hamas ve Fetih hareketleri arasında varılan uzlaşı anlaşması sonucu göreve başlaması beklenen  Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin "şiddetten vazgeçerek  İsrail'i tanıması" gerektiğini kaydetmişti.

Greenblatt ayrıca,  ABD'nin bir kez daha Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarına bağlılığın önemini vurguladığını belirterek, "Eğer  Hamas,  Filistin Hükümeti'nde bir rol üstlenmeye niyetliyse bu şartları kabul etmek zorundadır." ifadelerini kullanmıştı.

Birleşmiş Milletler,  Avrupa Birliği,  Rusya ve  ABD'den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü, 2013 yılında  Hamas'a  Filistin sahasında kabul edilen bir taraf olarak tanınması karşılığında terörü reddetmesini,  İsrail'in varlığını kabul etmesini ve Filistinliler ile  İsrail arasında imzalanan anlaşmaları tanımasını şart koşmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri  Mısır'ın başkenti  Kahire'de yürütülen müzakereler kapsamında 12 Ekim'de  Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında,  Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin, en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar  Gazze'deki tüm görevlerini  Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getireceği açıklanmıştı.

Etiketler : hamas - trump - filistin -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1