Ana Sayfa  /    /  'Ak Parti hortumları boru hattı yaptı'
  • Facebook da Paylaş
'Ak Parti hortumları boru hattı yaptı'
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4061 okunma
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ''Mavi akımdan gelen gaz fiyatının değiştirilmesi ülkemizin aleyhine, yabancıların lehine olmuştur'' dedi.
Oktay Vural, yaptığı yazılı açıklamada, ''yolsuzlukların damarına gireceğiz'' diyerek işbaşına gelen AK Parti'nin ''kesmek bir yana hortumları boru hattına'' dönüştürdüğünü ileri sürdü.

Vural, şunları kaydetti: ''AKP'nin doğalgaz alımında fiyat değişikliğinin maliyeti ortaya çıkmıştır. Bu konuda MHP olarak daha önceleri uyarılarda bulunmamıza rağmen nedense dikkat çekmeyen hususlar Rusya-Ukrayna doğalgaz anlaşmazlığıyla gündeme gelmiştir. Mavi akımdan gelen gaz fiyatının değiştirilmesi ülkemizin aleyhine, yabancıların lehine olmuştur. TBMM özel raporunda belirtildiği gibi tahkim korkusuyla yeni formül üzerinde anlaşıldı ve Rusya 15 milyar dolarlık avantaj sağladı. Formülü değiştirmek kime yaradı Rusya'ya mı, Türkiye'ye mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Rusya doğalgaz fiyatında tek fiyat sağladıklarını ve indirim yaptıklarını ifade etmektedir. Bu doğru değildir. Mavi Akım doğalgaz fiyatı 109 dolardan 123 dolara çıkmıştır. Ortalama fiyat da artmıştır.''

aa
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1