Ana Sayfa  /  EĞİTİM  /  Ehliyet Sınav Sonuçları Belli Oldu Mu ?
  • Facebook da Paylaş
Ehliyet Sınav Sonuçları Belli Oldu Mu ?
  • 19-10-2017
  • 0 yorum
  • 4236 okunma
Ehliyet sınav sonuç sayfası erişime açıldı mı? Ehliyet sınav sonuçları belli oldu mu? Ehliyet sınavı sonuçları nasıl kontrol edilecek?

EHLİYET SINAV SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7 Ekim 2017 tarihinde yapılan ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlanmıştı. Sürücü adayları 7 Ekim tarihinde girdikleri ehliyet sorularının cevaplarını bekliyordu. Ehliyet soru cevaplarının kontrol edilmesi için önemli olan ehliyet sınavı soru ve cevapları artık erişime açık. Peki ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI

MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlandı. Sürücü adayları soruların cevaplarını kontrol etmek adına ehliyet sınavı soru ve cevaplarına erişim sağlayabiliyor. 7 Ekim ehliyet sınav soru ve cevapları buna göre kimi adayı sevindirdi kimi adayı üzdü. Ehliyet sınav sonuçları açıklanması ise MEB tarafından duyurulmadı ama ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak.

EHLİYET SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI BUGÜN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. Takvime göre 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak. Ehliyet sınav sonuçları açıklama saati ise henüz belli değil.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacaktır. Bu koşulları sağlayan adayların katılım göstereceği direksiyon sınavı, belirlenen tarihten iki ya da üç hafta sonrasında sürücü kursları vasıtasıyla duyurulmaktadır. Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

Ehliyet sınavı soru ve cevaplarını başarıyla geçen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. “M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama , kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.


“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeyedüşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

Park yerine giriş ve çıkışlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde kontrolsüz çıkma gibi davranışlar da göz önünde bulundurulacak.

Etiketler : Ehliyet - Sınav - Sonuçları - Belli - Oldu - Mu - ? - -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1