Ana Sayfa  /  DÜNYA  /  BTK demir yolunun açılışındaki ilk sefere liderler de katılacak
  • Facebook da Paylaş
BTK demir yolunun açılışındaki ilk sefere liderler de katılacak
  • 19-10-2017
  • 0 yorum
  • 4181 okunma
Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının ilk resmi seferi 30 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla yapılacak.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının ilk resmi seferi 30 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda test sürüşü

Arslan, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nce (KAISİAD) Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen "2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri"ne katıldı.

Demiryolunda 3 ülke bakanı test sürüşüne katıldı

Etkinliğin açılışında konuşan Arslan, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, 'nin her yerinde, Anadolu coğrafyasında vatandaşların ırk, renk, din, dil ayrımı yapmadan birbiriyle kucaklaştığını söyledi.

Üç ili birbirinden ayırmadan valiler, milletvekilleri, belediye başkanlarıyla bölgenin kalkınması için çalıştıklarını dile getiren Arslan, son 15 yılda bölgeye yapılan hizmetlerden bahsetti.

Bakan Arslan, illerin önce komşu şehirler, sonra bölgeler, sonra da komşu devletlerle bağlantısını çok önemsediklerini kaydederek, bölgeye ve ülke geneline yaptıkları bölünmüş yol ve sıcak asfalt yatırımlarını anlattı.

BTK DEMİR YOLUNDA İLK SEFER LİDERLERİN KATILIMIYLA YAPILACAK

Arslan, BTK demir yolu hattının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla 30 Ekim'de açılacağını, ilk seferin Bakü'den başlatılacağını söyledi.

Seferlerin başlamasıyla sadece bir trenin hareket etmeyeceğini dile getiren Arslan, burada bölgenin makus talihinin değişeceğini aktardı.

AK Parti tarafından Kars, Ardahan ve Iğdır'a yapılan hizmetlerden bahseden Arslan, "15 yıldır verdiğiniz güçlü destek, istikrarlı yapı, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen Türkiye sayesinde BTK demir yolu hattı artık hizmete giriyor. Ama tek başına çok anlamlı olmayabilir. Onu hızlı trenle Edirne'den Avrupa'ya götürecek adımı atıyoruz." diye konuştu.

Arslan, bu demir yolu hattını Kars'ta lojistik merkezi ile taçlandırdıklarını kaydederek, Ardahan'a demiryolu bağlantısı yaparak orayı da canlandıracaklarını anlattı.

Üç ilde yapılacak projelerden bahseden Arslan, aynı zamanda İran, Azerbaycan ve Türkiye arasında demir yolu hatları yapacaklarını söyledi.

VALİLER, VATANDAŞLARI ŞEHİRLERİNE DAVET ETTİ

Iğdır Valisi Enver Ünlü, bölgenin tarihi ve turistik yerlerinden, tarım ve gıda ürünlerinden bahsederek, herkesi şehrine davet etti.

Ünlü, "Yatırımcılar için devlet teşvikleri sürüyor. Bölgenin kalkınması için yatırımcılarımızı bölgeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan'ın nüfusunun 100 bin olduğunu, ancak Ardahanlı olup İstanbul'da yaşayanların sayısının 300 bine ulaştığını belirterek, "Belki de Ardahan'ı görmemiş on binlerce kişi var. Bu kimseleri Ardahan'a bekliyoruz." diye konuştu.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars'ın son yıllarda Türkiye'de dikkati çeker hale geldiğini belirterek, geçen yıl kente gelen kişi sayısının 4 kat arttığını söyledi. Doğan, Çıldır Gölü, Sarıkamış, Ani Harabeleri gibi kentin turistik mekanlarından bahsederek, herkesi şehre davet etti.

TARİHİ VE TURİSTİK ESERLER, GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ TANITILIYOR

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ın tanıtılmasının önemine değinerek, şehrin Anadolu'ya ve Kafkasya'ya kapısının açıldığını söyledi.

Şehrin balını, tereyağını ve diğer gıda ürünlerini burada ziyaretçilere tattırdıkları dile getiren Karaçanta, tarihi eserleri ise getirdikleri maketlerle vatandaşlara anlattıklarını bildirdi.

Üç şehrin tarihi ve turistik yerlerinin, gıda ve tarım ürünlerinin tanıtıldığı ve satıldığı etkinlik, 22 Ekim'de sona erecek.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1