Ana Sayfa  /    /  Yılmaz: Dava Filistinlilerin mağduriyetine emsal olacak
  • Facebook da Paylaş
Yılmaz: Dava Filistinlilerin mağduriyetine emsal olacak
  • 11-03-2015
  • 0 yorum
  • 4120 okunma
Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz, Mavi Marmara'ya saldırı davasının 11-12 Mart'ta gerçekleştirilecek duruşmasına ilişkin, "Bu dava, tüm Filistinlilerin mağduriyetine emsal teşkil edecek" dedi.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ülkede Mavi Marmara saldırısıyla ilgili davaların açılmaya başlandığını belirterek, bunları yakından takip ettiklerini, bu davanın Türkiye ile sınırlı kalmadığını ve uluslararası platforma taşındığını söyledi.

 

Mahkeme tarafından tutuklama kararlarının alındığını ancak bu kararın İnterpol'e bildirilmesinin geciktirildiğini öne süren Yılmaz, Türkiye'deki bazı bürokratların buna engel olduğunu, bunu anlamakta güçlük çektiklerini savundu.

 

İsmail Yılmaz, şehit ailelerinin bu duruma tepki gösterdiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bilinen paralelin dışında bilinmeyen paralellerin bu konuda, Türkiye - İsrail ilişkilerini düzeltme çabası var. Bir sürü atraksiyonlar yapıyorlar. Mahkeme kararlarını İnterpol'e iletmiyorlar. Bu konunun birinci muhatapları yolcular ve şehit aileleridir. Filistinli kardeşlerimizin sıkıntısı bitmeden yapılacak teklifleri değerlendirmeye almayı bile düşünmüyoruz. Türkiye'nin çıkarının da bu olduğuna inanıyoruz. Kendini bilmeyen, kendini akıllı zanneden birtakım bürokratlar umarım aklını başına alır. İsrail'in menfaatine değil, artık Türkiye için bir şeyler yaparlar. Bu durum devam ettirilmeye çalışılırsa, söz konusu bürokratların isimleri konusunda tereddüt etmeyeceğiz, bazı bilgiler var. Suç duyurusunda bulunacağız." 

 

"Dava Filistinlilerin mağduriyetine de emsal olacak"

 

Mavi Marmara davasında alınacak kararın, Filistinliler açısından da önemli olduğunu aktaran Yılmaz, "Bu dava, tüm Filistinlilerin mağduriyetine emsal teşkil edecek. Filistinlilerin de açacağı davalar gündeme gelecek. Dolaysıyla İsrail açısından sıkıntılı bir durum. Her yolu deneyerek buna engel olmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla İsrail açısından sıkıntılı bir durum. İsrail bu konuda sıkışmış durumda'' ifadesini kullandı.

 

Basında İsrail'in, Mavi Marmara  gemisinde şehit olanların ailelerine 1 milyar dolar teklifi olduğu yönünde haberlerin yer aldığını kaydeden Yılmaz, bunun rüşveti andıran bir teklif olduğunu savundu.

 

Yılmaz, İsrail'in, "Yeter ki davalardan vazgeçin, elimizden geleni yapacağız" tarzı yaklaşımda bulunduğunu belirterek, "Biz bunlara itibar etmiyoruz. Şehit aileleri özellikle çok güzel bir duruş sergiliyorlar. Şehit ailelerin, Gazze'de abluka ve ambargo kalkmadan değişimleri tasvip etmediklerini söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

 

Saraybosna'nın kuşatılması sırasında işlenen suçlar nedeniyle orduda üst düzey komutanlardan biri olan Dragomir Miloşeviç'i yargılatan insan hakları savunucusu İngiliz Avukat Sör Geoffrey Nice'ın, Mavi Marmara  mağdurlarının Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) vekilliğini yaptığını aktaran Yılmaz, kendisinin "bu dava Gazzelilerin özgürlük davasıdır" dediğini hatırlattı.

 

İsmail Yılmaz, herkesin bu davaya sahip çıkması gerektiğine dikkati çekerek, Filistinlilerin yaşadığı sıkıntıların bitmesini istediklerini, bunun için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

İslami Analiz

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1