Ana Sayfa  /    /  Ekranda Türk-Kürt gerginliği...
  • Facebook da Paylaş
Ekranda Türk-Kürt gerginliği...
  • 01-01-1970
  • 0 yorum
  • 4063 okunma
Kürt olduğunu söyleyen Yıldız Tilbe'nin programını arayan eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Özdemir, "Neden Türklüğünden bahsetmiyor?" dedi. Tilbe de açtı ağzını, yumdu gözünü!
Milliyet-Star TV'de her pazar reyting rekorlarına imza atan Yıldız Tilbe'nin sunduğu 'Yıldızların Altında' programında önceki gece Türk-Kürt gerginliği yaşandı.
Programında Balık Ayhan, Ziynet Sali, Ankaralı Turgut ve Rojin'i ağırlayan Tilbe, Sali'ye "Sen Yunanlı'sın değil mi?" diye sordu. Sali ise "Hayır Türk'üm. Kıbrıs Türk'üyüm" yanıtını verdi. Bunun üzerine Tilbe Kürt, Balık Ayhan Roman ve Rojin de Kürt olduğunu dile getirdi. Yıldız Tilbe, programında Anadolu kültürlerinin buluştuğunu söyledi.
Tilbe'nin bu sözlerinin ardından program müdürü Yüksel Evsen'i arayan eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Özdemir, "Yıldız Hanım neden Türk olduğunu söylemiyor? Neden Kürt kökenli olsa da Türklüğünden bahsetmiyor?" diye not bıraktı.
'Ayıran hezimete uğrar'
Özdemir'in notuna tepki gösteren Tilbe, canlı yayında şunları söyledi:
"Ulaştırma Bakanı 'Neden Türk olduğunu söylemiyor?' diye sitem etmiş. Anam Tuncelili, hem Zaza hem Kürt, babam Ağrılı Kürt. Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Kürt neyse, benim için Türk de odur, Laz da odur, Çerkez de odur. Hiçbir farkı yoktur. Bunlar birbirinden ayrılamaz. Ayıranlar da hezimete uğrayacaktır. Bu ülke bölünemez, bir bütündür. Sadece sınırlarımızın içiyle sınırlı değiliz. Yurtdışında yaşayan bir sürü vatandaşımız var. Söylenen her şey yanlış değerlendirilmesin. Ben Kürt olduğum için utanmıyorum, övünmüyorum da. Sadece güzel insan olmaya gayret ediyorum."
Tilbe sözlerini şöyle bitirdi: "Aslını inkâr eden haramzadedir. Hepimiz kardeşiz. Beni kardeş olarak kabul etmeyen alnımın ortasından vurabilir."
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1