Ana Sayfa  /  DÜNYA  /  Arakanlı Müslümanların dramı bitmiyor
  • Facebook da Paylaş
Arakanlı Müslümanların dramı bitmiyor
  • 19-10-2017
  • 0 yorum
  • 4224 okunma
Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin saldırıları yüzünden canlarını kurtarabilmek için kaçmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanlardan Bangladeş-Myanmar sınırındaki tarafsız bölgede sıkışıp kalan yaklaşık 7 bin kişi Bangladeş'teki kamplara yerleştirildi

Bangladeş- sınırındaki tarafsız bölgede 4 gündür mahsur kalan yaklaşık 7 bin 'ın Bangladeş'teki kamplara götürüldüğü bildirildi.

Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) Bangladeş ofisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Anjimanpara tarafsız bölgesinde sıkışıp kalan toplam 6 bin 974 Arakanlı Müslüman sınırı geçti ve kamplara dağıtıldı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçan Arakanlı Müslümanların, Bangladeş'teki durumun belirsizliğinden korktukları ama en azından geceleri güvenli bir şekilde uyuyacakları belirtildi.

Bangladeş basınındaki haberlerde de Bangladeş Sınır Muhafızlarının (BGB) söz konusu Anjimanpara bölgesinde 4 gün sıkışıp kalan Arakanlı Müslümanları Palongkhali na yerleştirdiği kaydedildi.

Etiketler : arakan - müslüman - göç -
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Haberler
MAKALELER YAZARLAR
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU


RIZE

KÜNYE   I  REKLAM   I  İLETİŞİM   I  SİTENE EKLE   

Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır. © 2015

UA-64.669.133-1